Psychologiepraktijk van Es

BEHANDELING EN DIAGNOSTIEK

Psychologiepraktijk van Es richt zich op volwassenen met enkelvoudige of complexe problematiek.

Hierbij kan gedacht worden aan: 

  • Traumagerelateerde klachten
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Somberheids- en stemmingsklachten
  • Angstklachten
  • Problemen in het contact met anderen
  • Hardnekkige patronen in gedrag, gedachten of emoties
  • Zelfbeeldproblematiek
  • (Milde) eetproblematiek

 Tevens is diagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen en psychologisch onderzoek gericht op persoonlijkheidsdynamiek en -structuur of intelligentieonderzoek mogelijk indien van belang voor een passende behandeling. 


Als klinisch psycholoog en psychotherapeut maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen en

onderbouwde behandelmethodieken, zoals schematherapie, EMDR, cognitieve gedragstherapie en persoonsgerichte/psychodynamische psychotherapie. Waar nodig en passend werk ik aanvullend ook met sensorimotor psychotherapie (SP), een vorm van traumabehandeling waarbij de focus met name op het lichaam ligt. 

De behandeling wordt op maat gemaakt en regelmatig geëvalueerd. Het contact en de samenwerking zijn belangrijke aandachtspunten. Indien gewenst en van
belang voor de behandeling of diagnostiek kunnen familie of naasten betrokken worden. 


VOOR WIE?

De praktijk richt zich op volwassenen vanaf 18 jaar. Omdat de praktijk alleen op maandagen geopend en bereikbaar is, is het belangrijk dat u van te voren de afweging maakt of dat voor u voldoende is. Indien u erg crisisgevoelig bent of meer intensieve zorg nodig heeft, dan is Psychologiepraktijk van Es wellicht niet de beste plek. In dat geval ben ik van harte bereid om mee te denken waar u wel op uw plek zou kunnen zijn. 


WERKWIJZE

Tijdens de eerste afspraken maken we samen een inventarisatie van de aanmeldreden en de achtergrond hiervan. Er wordt in grote lijnen gekeken naar de aard en het ontstaan van de problematiek en welke factoren hierin een rol kunnen spelen. Ook eventuele eerdere behandelingen en het effect daarvan kunnen besproken worden, om zo een goed beeld te krijgen van wat werkt en wellicht niet zo goed werkt. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van vragenlijsten of andere diagnostische middelen om helder te krijgen wat er precies aan de hand is. Op basis van bovenstaande en de hulpvraag en verwachting stellen we samen een behandelplan op met heldere en meetbare doelen. Meestal duurt deze diagnostische fase 2 tot 3 afspraken, maar hier kan meer tijd voor uitgetrokken worden indien dit nodig is om gezamenlijk tot een passend behandelplan te komen. 


Hierna start de behandeling waarbij het uitgangspunt is: kort wanneer dat mogelijk is, langer indien dat nodig is. Regelmatig zullen we tussentijds evalueren om te bezien of we op de goede weg zijn. 


Share by: